vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Obećanja koja zadamo sebi često su poput japanskih šljiva: nemaju ploda."
- Frances Marion
Foto Dragec
          |    9. kolovoza 2022.    
(Ne)sretno u 2011. [IM]
(Ne)sretno u 2011. [IM]

Business coaching by: Goran Blagus

2011. godina nam je pred vratima, pa kako je uskoro početak nove godine to je ujedno odlična prilika za nove početke. Stoga je najbolje krenuti sa stavom kako ćete u 2011. godini biti izrazito optimistični i pozitivno nastrojeni. Problema je do sada bilo, no u 2011. godini prepreke nećete shvaćati kao probleme već kao izazove. I jako dobro znate da iz svakog izazova uvijek možete nešto pozitivno izvući i sav svoj fokus usmjerit ćete na postizanje pozitivnih rezultata.

ZA TVRTKE
Ako posjedujete tvrtku, u 2011. godini ćete pokrenuti prodajne i marketinške aktivnosti koje će rezultirati povećanjem financija i ukupnim zadovoljstvom vas i vaših djelatnika. Nije zgoreg spomenuti kako će i korisnici biti iznimno zadovoljni jer će za uložen novac do sada dobiti najbolju uslugu ili proizvod. Također, u 2011. godini ćete srediti sva dugovanja. I to ona prema vama i vaša prema drugima. Oni koji vam duguju ili će vam platiti kompletan dug uvećan za kamate ili ćete s njima dogovoriti model vraćanja. Dug onih tvrtki koje neće ući u 2011. godinu ćete reprogramirati ili složiti model kako izvući najveću korist.
U slučaju da imate neka dugovanja drugim tvrtkama, tada ćete pošteno i uspješno dogovoriti model otplate duga s njima i složiti model da dug vratite što prije. Na isti način dogovorit ćete se i s državom. Osim toga, prodajne i ostale aktivnosti će dodatno pomoći da vratite dugove.

ZA OSOBE
U 2011. godini ćete konačno postaviti svoj model djelovanja koji će dati željene rezultate. Tako ćete od samog početka početi razmišljati i gledati na situacije koje vam se događaju otvorenog uma i sa razumijevanjem. Imat ćete razumijevanja za druge ljude, pa čak i one koji nemaju razumijevanja za vas. Redovito ćete se baviti fizičkim aktivnostima, te ćete uvesti i usvojiti zdrave prehrambene navike.

Sve one knjige, filmove, predstave i ostale stvari koje vas nadopunjuju i grade redovito ćete konzumirati. I usvojena nova znanja svakodnevno primjenjivati. Bit ćete bolja osoba, vedrog karaktera i širit ćete optimizam u okolini.
Ako u 2011. godinu ulazite s nekim teretom, problemom, dugom ili neraščišćenom situacijom, od samog početka godine dogovorit ćete model kako sve te probleme riješiti i riješit ćete ih tokom godine. Sasvim sigurno vas ti problemi neće sputavati u usvajanju novih vrhova i novih pobjeda.

A MOŽE...
… i drugačije. Ako vodite tvrtku, od 2011. godine možete očekivati do sada najgore poslovno razdoblje. Možete očekivati daljnja otezanja s plaćanjima, a ujedno i veći pritisak države uz razne poreze. Možete dodatno smanjiti sredstva za unapređenje prodaje ili čak uspostavu prodaje, možete se zatvoriti u svoju tvrtku, plaćati minimalac zaposlenicima i sebi te čekati da se okolnosti promijene. Osim toga, možete prihvatiti prognoze drugih ljudi koji kažu da će 2011. biti najgora poslovna godina i proklinjati državu, okolinu, okolnosti, kupce, potrošače...

Kao osoba, možda je najbolje da se u 2011. godinu zatvorite u sebe, počnete cjepidlačiti, biti osorni i gledati samo svog posla. Tražite prilike i kad ih nađete iskoristite ih do maksimuma, jer tko zna što će biti sutra. Unaprijed si rezervirajte termine u kojima ćete redovito gledati tv sapunice i različite serije, te obavezno u svoj životni ritual stavite maštanja kako je njima dobro, kako je svijet nepošten, kako je sve “u banani” i kako je najbolje sačekati da se stvari srede. Jer, kad se srede (a teško da će to biti u 2011. godini) onda ćete vidjeti koje je aktivnosti najbolje poduzeti. I naravno, ako ste zaposleni najbolje je trpjeti i redovito nalaziti opravdanja kako je vama bolje s obzirom na druge kojima je loše. I za kraj, najbolje je ovisiti o drugima i čekati njihovu milost.

ALI...
Dragi čitatelju, nadam se da te ovih nekoliko pasusa nije uvrijedilo. Ako je malo uznemirilo, onda znači da sam uspio u svom naumu. Ukratko, želim ti reći kako u 2011. godinu možeš ući s zdravim optimizmom ili možeš biti maksimalno pesimističan. Danas zbog okolnosti i događaja vrlo lako upadamo u pesimizam, no to je samo zato jer smo sami tako odlučili i odabrali.
Iskreno, želim vam puno uspjeha u 2011. godini i budite maksimalno optimistični. Neka vam ništa ne bude teško, štoviše, osjećajte se “nabrijano” i spremni za izazove koji su tek pred vama. Zapreke i problemi su sastavni dio svakog puta, tako da ih ne možete izbjeći. Stoga ih prihvatite takve kakvi jesu i krenite dalje. U konačnici, u stanje pesimizma, ljutnje, razočaranja i bijesa se vrlo lako možete vratiti - dovoljno je da odlučite kako vam je takvo stanje prihvatljivo i najbolje je za sve okriviti druge.


Sretno u 2011. godini!

Business coaching by: Goran Blagus

 

BIOGRAFIJA KOLUMNISTE
Business coaching
Goran Blagus; rođen u Čakovcu, davne 1974. godine. "Dijete sa sela", kako volim reći za sebe, koje je shvatilo da stvari treba uzeti u vlastite ruke i napraviti nešto s njima (i mozgom, naravno). Godinama sam imao misao u glavi koja mi je bila glavni životni motivator, dok je jednog dana nisam stavio u smislenu rečenicu. Ta misao je da se nitko neće pobrinuti za mene, ako se prvo sam ne pobrinem za sebe. I to je nešto što me danas karakterizira, te u neku ruku i dodatno motivira u procesima rada na sebi, istraživanja, usvajanja novih vještina, učenja i u konačnici - pokretanja novih poslovnih izazova. Ta misao je nešto što volim podijeliti sa ljudima oko sebe i pomoći im da shvate kako polaženjem od samog sebe mogu puno toga učiniti (za sebe i svoju okolinu).

Mob:
095 5050 290

E-mail:
kontakt@blagus.eu

Web:
http://www.blagus.eu
OSTALI ČLANCI AUTORA
KOLUMNE
MOJ POSAO
JADRAN 2012
REKLAME
PRETRAŽIVAČ