vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Želite li zadržati neokaljanu čast, ne smijete se srozati na prljave postupke. Učinite li to jednom, sljedeći put srozat ćete se mnogo lakše."
- Katherine Hepburn
Foto Dragec
          |    20. lipnja 2019    
AdriaGUIDE Međimurje
5. FAČUK 2008 , 29.5.2008
5. FAČUK 2008

DRAMSKI STUDIO DADA
U predstavi „Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica“ igra šest glumaca koji pripovjedanjem (storitellingom)  i međusobnim dogovaranjem grade predstavu, pretvarajući se čas u lik čas u pripovjedača. Scenografija i kostimi stilizirani su i svedeni na minimum što daje prednost glumcima da vlastitom glumačkom energijom dočaraju cjelovitost ove bajke...
Publika je također na sceni, smještena u polukrug, uvučena u središte zbivanja, čak u ponekim situacijama i dobrodošla pomoć cijelom ansamblu u smislu pridržavanja rekvizite, izgovaranja teksta, prisilnog aplauza itd. U maniri dadaizma (temeljnoj poetici studija Dada) biti će vam dočarana ova svima dobro poznata bajka I. B. Mažuranić. Predstava je namijenjena djeci i mladima od 8 do 18 godina.

ATEŠ
Centar za mlade Čakovec Vas još jednom poziva na performance Akrobatsko žonglerske sekcije Ateš.  Performance pod nazivom ''Kako sam postao klaun'' obilovat će novim i zanimljivim svjetlosnim efektima, plesnim pokretima, acro balansom, glumom, pjesmom i naravno vatrom. Akrobatsko – žonglerski performance prati priču čovjeka koji stjecajem okolnosti dolazi u doticaj sa žonglerskim rekvizitima te odlučuje postati klaun žongler. 
Na svom putu susreće se s akrobatima i žonglerima u čijim nastupima uživa zajedno s publikom. Kroz performance će vas pratiti točke žongliranja, acrobalansa i plesa, a koje će biti popraćene vizualnim i zvučnim efektima.

ARTISTIKA
Animacijsko-žonglerski program je show uličnog tipa u kojem se naši likovi u ruhu i duhu vremena vješto poigravaju sa publikom dok predstavljaju svoju vještinu i razne leteće žonglerske rekvizite. Show je ispunjen dinamikom i smijehom.
U komadu pod imenom „Oda Ludosti“, naši likovi Ludomir, šesni Orne i Trilja IV  publici prenose ozračje srednjovjekovnog dvora, dok prerušavanjem na sceni, elementima teatra i cirkuskih vještina, svojeg kneza (drvenu lutku) nastoje održati budnim, a svoje glave i dalje na ramenima.

RADIONICE

RADIONICA SVILA - ACROBALANS – voditelji: Iva Peter-Dragan i Christian Peter
Svila je tkanina koja visi sa stropa i u dva se kraka spušta do poda. Na toj tkanini moguće je svašta izvoditi: penjati se, visiti i spuštati naglavačke, padati u salto, letjeti...U kombinaciji sa dobrom glazbom uvijek izaziva oduševljenje gledatelja, a salto koji završava tik iznad zemlje oduzima dah!
Postoji mogućnost izvođenja u paru.

RADIONICA ŽONGLIRANJA – voditelj: Tomislav Kozarčanin
Tomislav, poznatiji kao Tontorino, je žongler/zabavljač iz Samobora. Izvodi šou u kojem žonglira s lopticama, čunjevima, diabolom, vatrenim štapom (firestick) i bakljama. Vozi i monocikl. Mnoge od trikova koje pokazuje publici plod su njegova uma dok su oni drugi naučeni od velikana žongliranja Massimiliana Truzzija i Enrica Rastellija. U svojoj želji da postane što vještiji u kontroli rekvizita i napravi pajerotus, Tontorino je krenuo stopama Paula Cinquevallija i Francisa Brunna.

Performeri 2008.

ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika