vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Sam je život neobična mješavina. Moramo ga prihvatiti onakvim kakav jest, pokušati ga shvatiti i potom ga poboljšati."
- Rabindranath Tagore
Foto Dragec
          |    20. siječnja 2019    
Gimnazija Čakovec najbolja je srednja škola u Hrvatskoj!
Gimnazija Čakovec najbolja je srednja škola u Hrvatskoj! Prema istraživanju Jutarnjeg lista - Gimnazija Čakovec najbolja je srednja škola u Hrvatskoj! Do sada se uvijek mislilo da je najbolja neka od zagrebačkih gimnazija, no istraživanje koje je proteklih mjeseci proveo taj list pokazalo je da Gimnazija Čakovec kvalitetom odskače od svih hrvatskih srednjih škola. Priznanje koje zasigurno godi.

- Mi smo uvijek dobro radili, ali nismo bili javno prezentirani i razvikani kao neke škole. Iza uspjeha stoji golem trud, rad i odgovornost i učenika i nastavnika te iznimno dobro ozračje u školi. Mi radimo kao tim - rekla je Tea Dragić Runjak za Jutarnji kad su joj priopćili lijepu vijst. Dodala je da se na Međimurce u javnosti do sada gledalo kao na “dobre radnike na bauštelama”, pa je uspjeh škole i dokaz da su takve priče najobičnije predrasude, piše JL.

- U Međimurju postoji puno nadarene i talentirane djece. Mnogi naši bivši učenici danas su uspješni znanstvenici, menadžeri i biznismeni. Primjerice, moj bivši učenik Mario Halić, molekularni biolog, trenutačno predaje na Harvardu, no nije on jedini istakla je Dragić Runjak nove momente koji se događaju u našem kraju, a koji nisu dovoljno medijski eksponirani u ostatku Hrvatske. Rangiranje škola koje je proveo Jutarnji napravljeno je na temelju rezultata nacionalnih ispita koje je Centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja proveo 2006., 2007. i 2008. godine kao pripremu za državnu maturu.

Kada se sve zbrojili, na prvo je mjesto s najviše bodova izbila Gimnazija Čakovec. Slijede tri prirodoslovno-matematičke gimanzije: V. i XV. u Zagrebu te III. gimnazija u Splitu. V. i XV. gimnazija prema rezultatima na nacionalnim ispitima gotovo su identične, no V. ima više medalja s državnih natjecanja i zato ima bolji rang.(mnovine, jutarnji list)
ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika